Hibaüzenettel leáll Xiaomi okostelefonunk MIUI kezdőképernyője? Van megoldás!

Hibaüzenettel leáll Xiaomi okostelefonunk MIUI kezdőképernyője?

Minden Android operációs rendszert használó telefongyártó igyekszik a saját képére formálni a Google szisztémáját. A Xiaomi esetében ezt a feladatot a MIUI látja el, mely gyakorlatilag egy speciális beállításokkal, lehetőségekkel és dizájnnal ellátott kezelőfelület, ami sajátosságai révén azonnal felismerhetővé teszi, ha a gyártó okostelefonját tartjuk a kezünkben.

Egy tavaszi frissítéssel azonban hiba csúszott a gépezetbe, és sokaknak mind a mai napig egy olyan problémás MIUI kezelőfelület van a telefonján, ami gyakran produkál egy kellemetlen jelenséget, konkrétan a kezdőképernyő leállását. 

A probléma nyilvánvalóan élhető, drasztikus módon nem befolyásolja a készülék működését, ugyanakkor kellemetlen lehet bizonyos esetekben. Szerencsére azonban nem kell kétségbe esni, hiszen van megoldás rá – méghozzá rögtön több is!

Töröljük a frissítést

Kevesen tudják, de Xiaomi okostelefonunkat nemcsak frissíteni tudjuk, hanem a már meglévő csomagokat is le tudjuk törölni róla, ezáltal ha éppen a problémás update került fel a készülékünkre, akkor azt el tudjuk távolítani onnan, ezáltal visszaállítva egy olyan működőképes buildet, amikor még minden rendben volt a telefonunkkal.

Ehhez nyissuk meg a Beállításokat, majd keressük fel az Alkalmazások menüponton belül az Alkalmazáskezelést. Itt a MIUI kezdőképernyőhöz pörgessünk, melyről láthatjuk, hogy gyakorlatilag egy külön applikációként van jelen a készüléken.

A képernyő alján, konkrétan középtájékon találhatjuk majd a Frissítések eltávolítása ikont, amire rákattintva a rendszer elkezd visszaállni a korábbi biztos pontra, így normál esetben különösebb látható változások nélkül, de hamarosan ismét a fenti hibajelenség nélkül tudjuk használni készülékünket.

Ez azonban még nem elég!

Az update törlése azonban önmagában nem elegendő, hiszen amennyiben töröltük a MIUI nálunk rosszul működő változatát, de az automatikus frissítés be van kapcsolva, akkor rövidesen ismét feltelepül majd a problémás bővítmény, emiatt tehát átmenetileg ki kell iktatni ezt.

Ehhez a Beállításokon belül keressük fel a Rendszeralkalmazás-frissítés menüpontot, majd érintsük meg a jobb felső sarokban elhelyezett fogaskerék ikont. Itt a felugró ablakban találunk majd egy Automatikus frissítések menüpontot, amit állítsuk át arra, hogy egyáltalán ne frissítse magát a készülék.

Ha kijött az új MIUI, frissítsünk!

Természetesen felelőtlenség lenne frissítések nélkül hagyni telefonunkat, ezáltal a fenti beállítást csak addig hagyjuk meg, amíg a Xiaomi nem adja ki a soron következő MIUI-t, ami majd biztosan orvosolja a fentiekben körülírt problémát.

Erre egyelőre nem tudni még, hogy mikor kerülhet sor, de a MIUI 12 várhatóan még idén ősszel befut – az Android 11-támogatással együtt –, tehát egy nagyobbacska frissítésre kerül sor, amit mindenkinek érdemes beszereznie, ha olyan Xiaomi készülékkel rendelkezik, ami fogadja az újdonságot, hiszen rengeteg hibajavítás és dizájnmódosítás mellett tonnányi friss funkció is várható tőle.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top