Hasznos tippek, ha Xiaomi telefonunk nem tölt

Hasznos tippek, ha Xiaomi telefonunk nem tölt

Kifejezetten kellemetlen probléma egy okostelefonnál, ha valamilyen okból kifolyólag nem tud áramot felvenni, azaz tölteni. A háttérben többféle hibajelenség is állhat, miközben nem kell feltétlenül a legrosszabbra gondolnunk, hiszen előfordulhat, hogy nincs szükség azonnal szervizbe rohanni a javítással, néhány praktikát mi is kipróbálhatunk előtte. Az alábbiakban sorra vesszük azokat a hibaforrásokat, melyekkel ilyenkor érdemes számolni egy Xiaomi okostelefonnál, és ha semmi sem segít, akkor felkeresni szervizünket a szakszerű javításért.

Próbáljuk ki másik töltővel

Ha van a családban vagy a baráti körben másnak is Xiaomi okostelefonja, érdemes kipróbálni ilyen problémák esetén egy másik töltőt. Előfordulhat ugyanis, hogy konkrétan a töltőfej, vagy a kábel ment tönkre, így érdemes megnézni többféle kombinációt, hogy kizárjuk ezeket a lehetőségeket. Amennyiben ezekkel a külső elemekkel van a hiba, akkor szerencsésnek tekinthetjük magunkat, hiszen egy egyszerűen beszerezhető és olcsó utángyártott alkatrésszel könnyedén rövidre zárhatjuk a problémát.

Indítsuk újra a telefont

A töltésszabályozás egy jelentős része szoftveres folyamat, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy talán nem hardveres hiba áll az okostelefon töltészavarának hátterében, hanem valamilyen kézzel nem megfogható jelenség. Egy véletlenül leállított modul, vagy egy a hardvert a háttérben folyamatosan terhelő applikáció például kifejezetten sok kellemetlenséget okozhat ebből a szempontból. Érdemes ilyenkor újraindítani a telefont, hiszen ezzel felfrissülnek a folyamatok, maguktól leállnak a felesleges elemek, egyszóval nem kizárt, hogy megoldódnak a töltéshez kapcsolódó anomáliák.

Az USB port is meghibásodhatott

A hardveres hibajelenségek kapcsán az USB port problémája tipikusnak tekinthető töltésgondok esetén. Ennek a felderítése sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Csak kössük hozzá telefonunkat kábelen keresztül egy számítógéphez, és ha gond nélkül felismeri, ha képes kommunikálni vele, tudunk perceken át adatokat menteni róla, illetve másolni rá, akkor nem ennek a csatlakozónak a hibája okozza a töltésgondokat, hanem valami más. Hogy mégis micsoda?

Az akkumulátor gyakran a hiba forrása

A töltéshez kapcsolódó kellemetlenségek kapcsán az esetek túlnyomó többségében az akkumulátor hibája jelenti a leggyakoribb hibaforrást. A mai okostelefonokba kerülő telepek ugyan képesek akár két évig is gond nélkül üzemelni, de utána már csökken a kapacitásuk, illetve jelentkezhetnek olyan problémák, melyek megnehezítik vagy ellehetetlenítik a töltést. Ilyenkor csak az alkatrész cseréje jelent megoldást, pontosan úgy, mint az USB port hibája esetén!

Egy hasznos eszköz

Bár rengeteg hasznos applikáció létezik okostelefonra, ami segít egy-egy hibajelenség feltárásában, azonban ezeket csak nagyon kevesen ismerik és alkalmazzák. Az Ampere nevét azonban töltésgondoknál érdemes megjegyezni, hiszen ez a szabadon letölthető kis szoftver képes arra, hogy megvizsgálja a készüléket, ezáltal azt, hogy a telefon tölt-e egyáltalán, és ha igen, akkor mégis mennyit, vagy milyen módon, miféle alkalmazások használják a legtöbb erőforrást az akkumulátor kapcsán, és természetesen konkrétan az áramfelvétel során is elindíthatjuk, így könnyedén felderíthetjük vele a probléma okát.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top