A Xiaomi ismét az élre tör a gamer mobilok között, érkezik a Black Shark 3S

A Xiaomi ismét az élre tör a gamer mobilok között, érkezik a Black Shark 3S

A Black Shark termékcsalád elindítása óta a Xiaomi rendkívül fontos szereplőnek tekinthető a gamer okostelefonok piacán is. Mindezt leginkább annak köszönhetik, hogy a játékosok igényeinek maximális kielégítése céljából gyakran rukkolnak elő saját fejlesztésekkel, miközben a konkurensekhez mérten terméküket megfizethető árkategóriában tartják, ami kifejezetten vonzóvá tette a Xiaomi eszközeit a szegmensen belül.

120Hz-es kijelző nyomásérzékeny zónákkal

Bár a korábbi generációhoz mérten a Black Shark 3S visszafogott újdonságokkal, mondhatni finomhangolásokkal érkezik, ez azonban nem meglepő, hiszen felesleges módosítani egy jól bevált receptet. A készülék ennek megfelelően egy 6,67 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott, mely 120Hz-es képfrissítési rátára képes, de az érintésérzékenység tekintetben 270Hz-en számolhatunk vele, ami a mobiljátékok irányításában rendkívül lényeges.

A panel 20:9-es képaránnyal és fullHD+ felbontással rendelkezik, méghozzá 500 nites fényerő mellett, ami kisebb értékeken szabadon skálázható. Hogy a gyártó mennyire odafigyel a játékosok igényeire, azt jól mutatják a képernyőn elhelyezett nyomásérzékeny zónák, melyekre a legkülönfélébb funkciókat kalibrálhatják a játékosok, de például külön hangvezérlést adtak a kép- és videórögzítéshez, hogy játék közben semmi se vonja el a figyelmünket.

Erős hardver 5G támogatással

Természetesen semmit sem ér a csúcskategóriás kijelző, ha nincs hozzá elég erőteljes hardver. Ezen a téren a Xiaomi egy Snapdragon 865-ös lapkakészlettel biztosítja az alapokat, méghozzá 12GB LPDDR5 RAM társaságában, de tárhelyből is a legújabb UFS 3.1-es típus kerül bele, méghozzá ár és választásunk függvényében 128, 256 és 512GB kapacitással.

A kérdéses hardverkiosztás természetesen támogatja az 5G-t, nem maradt ki a WiFi 6 csatlakozás sem, miközben az egészet egy 4729 mAh-s akkumulátor látja el energiával, amihez 65W-os kábeles gyorstöltés tartozik. Ez olyan magas hatásfokot kínál, hogy mindössze 12 perc elegendő lesz ahhoz, hogy 50 százalékkal megemelje a töltöttséget, de 0-ról 100 százalékra sem tart tovább 38 percnél a teljes feltöltés. Az eszköz természetesen a vezeték nélküli töltést is támogatja, de csak 18W-os kapacitással.

Kiváló kamerateljesítmény, elérhető ár

A Xiaomi Black Shark 3S bár eleve nem a fotózáshoz lett alkotva, de ezen a téren sem vall kudarcot a teljesítménye, ezáltal a hátlapján egy 64 megapixeles fényképezőgépet helyeztek el, méghozzá 13 megapixeles ultraszéles- és 5 megapixeles mélységszenzor társaságában. Természetesen a szelfikamera sem maradt ki a sorból, ebből egy 20 megapixeles hardvert építettek be az előlapi kávába.

A készülék ismét támogatja a legkülönfélébb gamer kiegészítőket, de a JOYUI12 szoftver jóvoltából USB-C porton keresztül még a külső képernyő használata sem okoz neki problémát, így ha szeretnénk egy nagy monitoron élvezni kedvenc mobiljátékunkat, az eszköz 60fps-sel, illetve 40 milliszekundumos – tehát elhanyagolható – késéssel tudja biztosítani mindezt, ami egérrel és billentyűzettel kiegészítve rendhagyó élményt kínál.

Mindezért ráadásul a legolcsóbb változat (12GB RAM/128GB ROM) tekintetében mindössze 170 ezer forintot kér a gyártó, de az 512GB-os belső tárhellyel szerelt típus is alig éri el a 200 ezer forintos lélektani határt.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top