Hogyan frissítsünk MIUI 12-re?

Hogyan frissítsünk MIUI 12-re?

A MIUI 12-t még áprilisban jelentették be hivatalosan. A Xiaomi különböző készülékeire bolygószerte eltérő időpontban vált, ill. válik folyamatosan elérhetővé eme főverzió-frissítés. Egy rakás új funkció és kellemes tulajdonság lelkesíti a készüléktulajdonosokat, ami miatt érdemes (lesz) feltenni. Különösképpen ilyenek a szupermenő alapértelmezett háttérkép, a dinamikus always-on kijelző, a megújult vizuális design, a rendszeranimációk finomhangolásai, és a várva-várt biztonsági javítások a személyes adatok védelme terén. 

Nézzük, mikortól elérhető a frissítés Xiaomi, Redmi, illetve POCO készülékekre, és hogyan frissítsen az, aki még nem tette meg? 

A Xiaomi MIUI 12 stabil verziója június végén érkezett

A stabil MIUI 12 júniusban lett kiadva – a kínai készülékekre. A globális Xiaomi modellek, valamint a POCO F1, POCO X1, vagy a következő zászlóshajó POCOPHONE F2 pedig a gyártó megfogalmazása szerint ezt követően folyamatosan kapják majd meg a frissítést, összesen négy hullámban. Várhatóan kb. havonta egy hullámra lehet számítani.

Pontosabb időkeretet a Xiaomi lapzártáig nem adott meg, de ezek alapján elvileg szeptemberre a bolygó minden készüléke megkaphatja a MIUI 12-t. További információkat pl. itt találhatunk a kiadás menetrendjéről.

Hogyan frissítsünk MIUI 12-re MIUI 11-ről?

Tegyük fel, hogy megérkezett a frissítés készülékünkre. Normális esetben értesítést kapunk róla, amint az update elérhető telefonunkra. 

Bizonyos esetekben nem érkezik meg automatikusan a notifikáció, így célszerű lehet, ha manuálisan magunk ellenőrizzük. Ehhez kövessük az alábbi lépéseket:

1. lépés: Navigáljunk a telefonon a „Beállítások – a Telefonról – Rendszerfrissítés” menübe, és itt válasszuk a „Frissítések keresése” opciót.

2. lépés: Amennyiben „Nincs elérhető rendszerfrissítés” üzenetet kapunk, ez azt jelenti, hogy erre a készülékmodellre még nem érkezett meg az új MIUI 12 szoftververzió. Ez esetben nincs más dolgunk, mint türelmesen tovább várni.

3. lépés: Amennyiben a készülék azt mutatja, hogy elérhető a MIUI 12 szoftver (kb. 766 MB méretű), felajánlja a „Frissítés letöltése” lehetőséget. Erre kattintva letölthetjük a legújabb szoftvercsomagot, és telepíthetjük azt készülékünkre a kiírt instrukcióknak megfelelően, majd élvezhetjük a MIUI 12 nyújtotta új felhasználói élményt. 

Figyelmeztetés: 

Az interneten jelenleg számos fórumon található leírás arról, hogy hogyan tudjuk készülékünket „kényszeríteni” a MIUI 12 letöltésére, ha nem ajánlja fel magától. Ezek a hivatalos frissítést megkerülő módszerek azonban kockázatosan is lehetnek, és nem tekinthetők a Xiaomi által javasolt lépéseknek. Mint ilyennek, káros hatásuk lehet mobiltelefonunk normál működésére, ezért nem ajánlottak. Ha valaki mégis e megoldás mellett dönt, legyen nagyon körültekintő és óvatos, nehogy helytelen verziót telepítsen készülékére.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top