Noha a Xiaomi neve összeforrott az évek során az elérhető árú termékekkel, a kínai gyártó azonban egyre gyakrabban merészkedik minden tekintetben a prémium kategóriába, így hónapokkal ezelőtt elhatározták, hogy a televíziós szegmenset is megpróbálják bevenni. Ennek az egyik nagyágyúját jelentették be a napokban egy felsőligás OLED TV képében.

Kimagasló képernyőteljesítmény

A Xiaomi 65” 4K OLED Mi TV Master bár a megjelenését tekintve is egyenesen lenyűgöző, azért a képernyőteljesítmény láttán kerekedhet el először a szemünk, hiszen a 65 hüvelykes, tehát kifejezetten hatalmas OLED panel 120Hz-es képfrissítési rátát kínál, méghozzá mindezt 1ms-os válaszidővel, ami kiváló abban az esetben, ha szeretjük a pergős, gyors kameramozgásokon alapuló akciófilmeket.

Ezen felül kiemelendő még a 178 fokos látószög, ami a Dolby Visionnel kiegészülve gyakorlatilag a helyiség bármelyik sarkából kitűnő rálátást biztosít, miközben a tartalmak kimagasló színhűséggel köszönnek vissza. Ennek az oka nem más, minthogy a kijelzőn megjelenő árnyalatok képesek lefedni a DCI-P3 színskála közel 99 százalékát, mindezt 1000 nites fénysűrűség társaságában, ami kimagasló teljesítménynek nevezhető még a prémium ligában is.

Látványos testbe bújtatva

Már évek óta nem lehetne azzal vádolni a Xiaomi mérnökeit, hogy a nagy amerikaiaktól lopnak, az új Mi TV Master esetében pedig pláne nem beszélhetünk ilyesmiről, hiszen hihetetlenül modern lett az egész látvány, a képernyő kávája például mindössze 4,6 milliméteres, a 98,8 százalékos előlapi lefedettségnek hála pedig gyakorlatilag láthatatlan.

Elképesztő erő a képernyő mögött

Maga az eszköz ráadásul kifejezetten erős hardverekre lett felépítve! A Xiaomi a MediaTek MT96050-es lapkakészletét állította a középpontba, mely egy négymagos processzorként, de a Mali G52 MC1-es GPU-jával, illetve 3GB RAM-mal kiegészülve kifejezetten erőteljes konstrukciót kínál minden olyan feladathoz, amihez szükség van az órajelekre és a teljesítményre.

Ezen felül a televízió 32GB-os belső tárhelyet kapott a saját tartalmakhoz, a csatlakozók terén pedig ott a HDMI, a dupla USB, de találunk S/PDIF és LAN bemeneteket is, miközben képesek vagyunk WiFi és Bluetooth 5.0-s hálózaton keresztül egyaránt kapcsolatot létesíteni vele. Ez az erőteljes háttér többféle üzemmódot támogat, de rendkívüli aprólékossággal, a mesterséges intelligencia segítségével pixelszintű finomszabályozással kapjuk meg mindig a lehető legjobb beállításokat.

A televízió persze a hangzás terén sem hagy minket szárazon! A bal és a jobb oldalra egyaránt egy 12,5W-os hangszóró került, de találhatunk benne egy további 10W-os hangszórót a speciális térhangzás keltéséhez, sőt a 20W-os mélynyomó sem maradt ki a konfigurációból. Mivel a Xiaomi 65” 4K OLED Mi TV Master a prémium kategóriába készült, értelemszerűen az árazása is magasabb lett, ezáltal átszámítva 1840 dollárba kerül, ami jelenlegi árfolyamon nagyjából 570 ezer forintnak megfelelő összeg.

0
    0
    Kosarad
    Kosarad üresIrány a bolt