Prémium kategóriás 4K OLED TV-t mutatott be a Xiaomi

Prémium kategóriás 4K OLED TV-t mutatott be a Xiaomi

Noha a Xiaomi neve összeforrott az évek során az elérhető árú termékekkel, a kínai gyártó azonban egyre gyakrabban merészkedik minden tekintetben a prémium kategóriába, így hónapokkal ezelőtt elhatározták, hogy a televíziós szegmenset is megpróbálják bevenni. Ennek az egyik nagyágyúját jelentették be a napokban egy felsőligás OLED TV képében.

Kimagasló képernyőteljesítmény

A Xiaomi 65” 4K OLED Mi TV Master bár a megjelenését tekintve is egyenesen lenyűgöző, azért a képernyőteljesítmény láttán kerekedhet el először a szemünk, hiszen a 65 hüvelykes, tehát kifejezetten hatalmas OLED panel 120Hz-es képfrissítési rátát kínál, méghozzá mindezt 1ms-os válaszidővel, ami kiváló abban az esetben, ha szeretjük a pergős, gyors kameramozgásokon alapuló akciófilmeket.

Ezen felül kiemelendő még a 178 fokos látószög, ami a Dolby Visionnel kiegészülve gyakorlatilag a helyiség bármelyik sarkából kitűnő rálátást biztosít, miközben a tartalmak kimagasló színhűséggel köszönnek vissza. Ennek az oka nem más, minthogy a kijelzőn megjelenő árnyalatok képesek lefedni a DCI-P3 színskála közel 99 százalékát, mindezt 1000 nites fénysűrűség társaságában, ami kimagasló teljesítménynek nevezhető még a prémium ligában is.

Látványos testbe bújtatva

Már évek óta nem lehetne azzal vádolni a Xiaomi mérnökeit, hogy a nagy amerikaiaktól lopnak, az új Mi TV Master esetében pedig pláne nem beszélhetünk ilyesmiről, hiszen hihetetlenül modern lett az egész látvány, a képernyő kávája például mindössze 4,6 milliméteres, a 98,8 százalékos előlapi lefedettségnek hála pedig gyakorlatilag láthatatlan.

Elképesztő erő a képernyő mögött

Maga az eszköz ráadásul kifejezetten erős hardverekre lett felépítve! A Xiaomi a MediaTek MT96050-es lapkakészletét állította a középpontba, mely egy négymagos processzorként, de a Mali G52 MC1-es GPU-jával, illetve 3GB RAM-mal kiegészülve kifejezetten erőteljes konstrukciót kínál minden olyan feladathoz, amihez szükség van az órajelekre és a teljesítményre.

Ezen felül a televízió 32GB-os belső tárhelyet kapott a saját tartalmakhoz, a csatlakozók terén pedig ott a HDMI, a dupla USB, de találunk S/PDIF és LAN bemeneteket is, miközben képesek vagyunk WiFi és Bluetooth 5.0-s hálózaton keresztül egyaránt kapcsolatot létesíteni vele. Ez az erőteljes háttér többféle üzemmódot támogat, de rendkívüli aprólékossággal, a mesterséges intelligencia segítségével pixelszintű finomszabályozással kapjuk meg mindig a lehető legjobb beállításokat.

A televízió persze a hangzás terén sem hagy minket szárazon! A bal és a jobb oldalra egyaránt egy 12,5W-os hangszóró került, de találhatunk benne egy további 10W-os hangszórót a speciális térhangzás keltéséhez, sőt a 20W-os mélynyomó sem maradt ki a konfigurációból. Mivel a Xiaomi 65” 4K OLED Mi TV Master a prémium kategóriába készült, értelemszerűen az árazása is magasabb lett, ezáltal átszámítva 1840 dollárba kerül, ami jelenlegi árfolyamon nagyjából 570 ezer forintnak megfelelő összeg.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top