Bemutatkozott a Xiaomi Mi Smart Band 5 aktivitásmérő

Bemutatkozott a Xiaomi Mi Smart Band 5 aktivitásmérő

Újabb termékkel szeretné megörvendeztetni az elérhető árú, de jelentős tudással rendelkező aktivitásmérők, illetve okos fitneszkarkötők kedvelőit a Xiaomi, akik a minap bemutatták a Mi Band termékcsalád ötödik generációját.

A Xiaomi Mi Smart Band 5 rengeteg fejlesztéssel kíván részben felzárkózni, részben ismét utat mutatni a konkurenciának, de óriási tudása mellett újfent az árcédula tekintetében lesz kiemelkedően vonzó, hiszen az NFC nélküli változatot 26-, az NFC-kompatibilis verziót pedig 30 dollár ellenében jelentette be a gyártó, ami jelenlegi árfolyamon alig 8000 és 9500 forintot jelent, noha felénk bizonyára némileg drágábban kerülhetnek majd a boltok polcaira.

Növekvő kijelző és mágneses töltő

Noha a szoftveres tudás és a szenzorok tekintetében is történtek fejlesztések, a Xiaomi Mi Smart Band 5 esetében azonban az alaposan megnövekedett kijelzőn akadhat majd meg a szemünk elsőként. A már-már hagyományosnak tekinthető formavilág, avagy a szilikon karperecbe bújtatott eszköz ugyanis a korábbi generáció 0,95 hüvelykes kijelzős megjelenését 1,1 hüvelykes OLED kijelzőre cserélte, melyen a legkülönfélébb animációk, statisztikák és tonnányi óratéma is megjeleníthető – természetesen maximálisan szabad beállítások mellett.

A korábbi Mi Band karkötők esetében sokaknak okozott kellemetlenségeket, hogy a szilikon karpántból mindig ki kellett pattintani az eszközt, ha töltésre került sor. Ez az ötödik generációban megszűnik, hála az úgynevezett mágneses töltőnek, aminek köszönhetően nem kell kivenni a szíjból a karkötő lelkét, csak a hátuljára rá kell pattintani a töltőfejet, és már szívja is magába az energiát. Ezt szerencsére nem kell túl gyakran ismételgetni, hiszen a Xiaomi 14 napos üzemidőt ígér töltésenként, ami kifejezetten jó teljesítmény.

A Xiaomi Mi Smart Band 5 képességeiről

Mivel egy aktivitásmérő okosóráról van szó, értelemszerűen az alapvető tudásai mind a rekreációhoz, az egészségmegőrzéshez és az egészséges életmódhoz kapcsolódnak. Szoftveresen rengeteget fejlesztettek rajta a kínai mérnökök, ezáltal találunk már benne Pro módot, amivel azok is előszeretettel használhatják majd, akik nem alkalmi, hanem rendszeres sporthoz választják.

Az eszköz sokkal pontosabb méréseket folytat, és mivel 50 méterig vízálló, ezért úszni is bátran magunkkal vihetjük, a fejlesztéseknek hála pedig – amit az újgenerációs PAI, azaz Personal Activity Intelligence biztosít a terméknek – akár ötféle úszásnemet is megkülönböztethetünk vele. A legnagyobb fejlődés a pulzusmérő berendezést érte, mely rendkívül pontos értékekkel szolgál, ezáltal a készülék azonnal jelez, ha valami problémát fedez fel a keringésünkben, miközben a PPG szenzor a hivatalos adatok szerint 50 százalékkal pontosabb lett, mint korábban, így az eszköz az alvásfigyelés tekintetében is sokkal megbízhatóbb adatokkal szolgál.

Xiaomi Mi Band 5

Globális megjelenés is várható

Bár egyelőre nem tudni még, hogy mikor, de a június közepére betervezett kínai rajt után globális megjelenést is várhatunk a Xiaomi Mi Smart Band 5-től, méghozzá többféle színkombinációban. Természetesen az NFC-s változat szintén kapható lesz nálunk, amit a fentiekben elhangzottakon felül még mobilos fizetéshez is használhatunk majd.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top