Bemutatkozott a 30000 mAh-s kapacitású Xiaomi Mi Power Bank 3 külső akkumulátor

Bemutatkozott a 30000 mAh-s kapacitású Xiaomi Mi Power Bank 3

Bár folyamatosak a fejlesztések, a modern okostelefonok kapcsán azonban még mindig komoly problémát okoz az akkumulátor kapacitása, ezáltal a gyártók képtelenek olyan fejlesztésekkel előállni, melyek biztosítanák a többnapos üzemidőt a készülékeknek. Ezt a hiányosságot szeretné most áthidalni legújabb bejelentésével a Xiaomi!

Óriási kapacitás az igazi telefonguruknak

A kínai gyártó ugyanis bejelentette a Mi Power Bank 3 hordozható akkumulátor legújabb generációját, merthogy a termékcsaládon belül már tavaly két típus is napvilágot látott, ezáltal a vásárlók már lecsaphattak egy 10000 és egy 20000 mAh-s teljesítmény leadására képes típusra, azonban Xiaomi úgy gondolta, hogy ennél sokkal többre is képesek, ezáltal most megvetették a lábukat egy újabb ligában.

A legújabb Mi Power Bank 3 ugyanis 30000 mAh-s teljesítményt kínál, ami egyenesen orbitálisnak tekinthető annak fényében, hogy a legtöbb okostelefonban mindössze 4000 mAh-s akkumulátor-teljesítmény tekinthető átlagosnak. A hab a tortán, hogy a Xiaomi mindezt szokás szerint verhetetlen árazással kínálja majd a vásárlóknak, így bár globális megjelenési dátumról és felénk érvényes árcéduláról még nem hallottunk, de Kínában június 18-án kerül a boltokba, méghozzá 24 dolláros, azaz átszámítva 7500 forint körüli árcédulával.

Mit tud az elődökhöz mérten az új Mi Power Bank 3?

A legnagyobb különbséget fentebb már kiemeltük, a Xiaomi újdonsága ugyebár drasztikus mértékben megnövelte a teljesítményt, így a legelső típushoz mérten háromszor annyi energiát képes tartósan eltárolni, amihez ráadásul 18W-os töltési képesség tartozik. Ez nemcsak az energiaátadásban, hanem az energiafelvételben is nagyon előnyös tulajdonság.

Hogy mire elég a 30000 mAh? Példának okáért arra, hogy a hivatalos számítási adatok szerint legalább négy alkalommal teljesen feltöltsünk vele 0-ról 100 százalékra egy Xiaomi Mi 10-et – de inkább négy és félszer –, ami azt jelenti, hogy 40-50 százalékos töltöttségi szintek mellett akár 7-8 alkalommal is elegendő lehet egy ilyen eszköz esetén. Természetesen más telefonokkal is kompatibilis, így a mérések alapján az iPhone SE 2020-at több mint 10-szer feltölthetjük vele 0-ról 100 százalékra, ami orbitális teljesítmény!

Ezen felül az új Mi Power Bank 3 tartalmaz két USB-A csatlakozót a rendkívül dizájnos ház külső oldalán, valamint egy micro USB portot, de természetesen a Xiaomi gondolt a legújabb készülékekre is az USB-C bemenettel, ami ráadásul 24W-os töltést kínál a csatlakoztatott eszköz számára. Ez persze oda-vissza érvényes, így ezen keresztül a hatalmas külső akkumulátort mintegy 7,5 óra alatt tudjuk teljesen megtölteni.

Az eszköz a kapacitás mellett természetesen a méreteit tekintve is növekedett egy kicsit az elődökhöz viszonyítva, sőt a speciális alacsony feszültségű mód sem hiányzik belőle, mely garantálja, hogy a kisebb energiaigényű eszközök, mint például a vezeték nélküli aktív fülhallgatók is tölthetők legyenek a segítségével.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top