Redmi AirDots: Mi AirDots, féláron?

Redmi AirDots: Mi AirDots, féláron?

A Redmi AirDots rendkívül megfizethető valódi vezeték nélküli (True Wireless) megoldás a Xiaomi büdzsé kategóriás termékvonalából. Majdnem teljesen megegyező funkciókkal és jellemzőkkel érkezett, mint a Mi AirDots TWS: Bluetooth 5.0, 7,2mm dinamikus meghajtóegység, max. 12 órányi üzemidő, stb. Nézzük meg hát közelebbről a Redmi AirDots és a Xiaomi AirDots paramétereit, hogy pontosabban láthassuk a különbségeket és az azonosságokat is.

Redmi AirDots vs. Xiaomi Mi AirDots: specifikációk

Redmi AirDots vs. Xiaomi Mi AirDots: design

Mindkét fülhallgató TWS kialakítású, vagyis teljesen drótnélküli, tehát kényelmes módon, mindenféle zsinór akadályozása nélkül használhatjuk őket. A telefonunk és a fülhallgató közt minden kommunikáció kizárólag az alacsony fogyasztású Bluetooth 5.0 szabványú vezeték nélküli protokollon keresztül zajlik.

Redmi AirDots VS Xiaomi AirDots

A legelső szembetűnő különbség, hogy a Redmi AirDots szakított a Xiaomi hagyományos, jellegzetes fehér színvilágával – kizárólag mattfekete színben elérhető, amely egyébként üdítő kivételt jelent a piacon levő tengernyi Apple AirPod-szerű koppintás között.  Méret tekintetében a fülhallgatók szinte azonosak, és mindkét esetben tárolódobozban érkeznek, amely hagyományos módon egyúttal a töltő is. A tok szintén mattfekete, illeszkedően a fülhallgatókhoz.

AirDots dizájn

További különbséget tapasztalhatunk az irányítás terén: a Xiaomi Mi AirDots-tól eltérően a Redmi AirDots egy kisméretű fizikai gombot kapott, amelyet fényes fekete kerettel emeltek ki a környezetéből. A Redmi TWS a Mi AirDots-szal megegyező módon tölthető: egyszerűen helyezzük vissza a töltőtokjába.

Nyomkodás vs. érintéses vezérlés

A Redmi fülesek biztató méretű, 7,2mm drájverrel érkeznek, amely igen kellemes hangminőséget biztosít úgy zenehallgatáskor, mint telefonhívások alkalmából. A tiszta hangreprodukciót elektronikus megoldás is támogatja: a Redmi fülhallgatóját  DSP “környezeti zajcsökkentés” funkcióval látták el.

Nyomkodás vs. érintéses vezérlés

Az új Redmi AirDOts fülhallgatók a 300mAh töltőtokkal 4 órán keresztül bírják egy töltéssel.  Természetesen ha beleszmítjuk a töltőtok kapacitását, akkor annak egy feltöltésével háromszor tudjuk a fülhallgatóinkat feltölteni, agy összességében 12 óra üzemidő érhető el – persze nem folyamatosan – pontosan mint a Mi AirDots esetében.

Mindkét fülhallgatót ellátták egy „smart energy” elnevezésű funkcióval, ami azt jelenti, hogy a fülesek 5 percnyi tétlenség, inaktivitás után maguktól kikapcsolnak. A fülhallgatókat manuálisan is kikapcsolhatjuk, ehhez egyszerűen csak vissza kell őket tennünk a töltőtokjukba. A fülhallgatók használata roppantul kényelmes és egyszerű. Amint kivettük őket a tartújukból, azonnal kapcsolódnak a legközelebbi Bluetooth eszközhöz, amellyel korábban párosítva lettek.

A Redmi AirDots egyetlen szempontból különbözik a Mi AirDots-tól, és ez az irányítás. Mint már korábban említettük, a Mi AirDots az Apple megközelítését használja, és mindkét oldali fülhallgatónál érintéses vezérlést alkalmaz. A Redmi AirDots ezzel szemben a jobb és bal oldali fülhallgató egységen egy-egy fizikai gombot használ. Mindazonáltal ez nem képez óriási különbséget a gyakorlatban, amikor használatra kerül sor. Számléptetéshez a gombot egyszer kell megnyomni. Két gombnyomás előhívja a hangasszisztenst. Beállíthatjuk a gombot a kamera elindítására is okostelefonunkon. A Mi AirDotsnál pontosan ugyanezek a funkciók érhetők el, kivéve, hogy a gombnyomás helyett elegendő enyhén megérinteni a fülhallgató házát.

Redmi AirDots vs. Xiaomi Mi AirDots: ítélet

Érdekes időket élünk: úgy fest, hogy méltó ellenfél hiányában a Xiaomi úgy döntött, saját termékének készít versenytársat. Meglepő módon igen jó munkát végeztek, mivel a Redmi AirDots a Mi AirDots-hoz képest gyakorlatilag féláron kapható. Hogy lehetséges ez? Nem tudni biztosan. A Redmi fülhallgatók, úgy tűnik, alapvetően ugyanazokat a funkciókat és minőséget tudják nyújtani, mint drágább társaik (leszámítva az érintéses vezérlést), és mégis jóval olcsóbban elérhetők.

Az összes paramétert áttekintve kijelenthetjük, hogy a Redmi AirDots jobb vételnek tűnik, mint az eredeti Mi AirDots. Természetesen, akinek fontos az érintéses vezérlés nyújtotta plusz komfort, és vágyik az  Apple AirPods-szerű élményre, az feltétlenül jobban jár, ha a Mi AirDots-t válaszja.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top