Megérkezett Magyarországra is a Xiaomi Mi 10 Pro csúcsmobil

Megérkezett Magyarországra is a Xiaomi Mi 10 Pro csúcsmobil

A koratavaszi bemutatkozást követően május végén Magyarországon is elérhetővé vált a Xiaomi legújabb csúcsmobilja, mely Xiaomi Mi 10 Pro név alatt minden tekintetben versenyre kel olyan gyártókkal, mint a Samsung vagy Apple. Lássuk, hogy mire képes a kínai gyártó legújabb zászlóshajója!

Nagy erő és csinos megjelenés

A keskeny készülékház lekerekített szélein az üveg és az alumínium tökéletes összedolgozást kapott, a hátlap pedig annak ellenére is matt hatást kelt, hogy a manapság divatos erősített üvegből készült. Maga a mobil a méreteit tekintve is igazi nagyágyú, a több mint 16 centiméteres magasság mellé közel 7,5 centiméteres szélesség társult, méghozzá 9 milliméteres vastagsággal, mely kifejezetten erőteljes hardvert rejteget.

A Xiaomi Mi 10 Pro kapcsán elsőként alighanem a látványos megjelenésen akad meg elsőként a szemünk. A szinte teljes egészében kávamentes előlapon egy 6,67 hüvelykes, HDR10+ támogatással ellátott AMOLED panel teljesít szolgálatot, mely 90Hz-es képfrissítési aránnyal és kimagasló képminőséggel kecsegtet, miközben az egész körítés a legnagyobbakat idézi fel előttünk. Akárcsak a kameralyukba rejtett előlapi kamera vagy a panelba ágyazott ujjlenyomat-olvasó, melyek abszolút a legnagyobbak közé, sok esetben pedig bizonyos típusok fölé emelik az eszközt.

A telefon erejét a nyolcmagos Snapdragon 865-ös lapkakészlet adja, melyhez Adreno 640-es GPU társul, méghozzá 8GB RAM (már az LPDDR5 típusból), valamint 256GB belső tárhely mellett, melynek írási és olvasási sebessége egyaránt a csúcson van az UFS 3.0-nak hála. Ezeket az erőteljes alapokat egy 4500 mAh-s akkumulátor látja el energiával, amibe vezetéken keresztül 50W-on, vezeték nélkül 30W-on lehet tölteni. Nem véletlen, hogy a telefonok erejét rangsoroló Antutu tesztjén 572 356 pontot ért el a telefon, amivel olyan készülékeket hagyott maga mögött a Xiaomi Mi Pro 10, mint a Huawei P40 vagy a Samsung Galaxy S20 Ultra.

Profi fotós teljesítmény

Szerencsére a Xiaomi újdonsága nemcsak a belső erő tekintetében lett nagyon erős, hanem a mobilos fotózás tekintetében sem hagyja cserben a vásárlókat. Már az előlapi kamerából is egy 20 megapixeles típust szereltek bele, de az igazán nagy dolgokat a hátlapon találjuk, ahol egy négy darabból álló panel kapott helyet, a főszerepben egy 108 megapixeles központi fényképezőgéppel, mely normál esetben 25 megapixelre van kalibrálva, de a megfelelő beállítással teljes egészében kihasználhatjuk a kamera teljesítményét, melynek az eredménye néhány tűéles, kimagasló részletességű, 30 megabájt nagyságú képkocka.

Ezen felül találunk a készülék hátlapján egy 20 megapixeles ultraszéles szenzort, valamint egy 2X optikai zoomra képes 12 megapixeles s egy 5X hibrid nagyításra alkalmas 8 megapixeles kamerát. A rendszer természetesen videókészítéskor is képes megállni a helyét, ezáltal akár 8K/30fps-ben rögzíthetünk vele, de 4K esetén akár már 60fps-t is elérhetünk a rögzített videókkal.

Az egyéb pozitívumokról

Az elhangzottakon felül a Xiaomi Mi 10 Pro természetesen már teljes mellszélességgel támogatja a WiFi 6 mellett az 5G mobilhálózatokat, miközben teljes Google-szolgáltatásokkal együtt érkezett, ezáltal a keresőóriás minden applikációja előre telepítve kapott helyet rajta, természetesen Android 10 operációs rendszerrel, amit MIUI 11 kezelőfelülettel egészítettek ki, de hamarosan már elérhető lesz hozzá a MIUI 12 is. Bár a vízállóság hiányzik a listájáról, azonban az USB-C csatlakozó mellett egy sztereó hangszórót kapott, így a hangzás tekintetében biztosan nem panaszkodhatunk majd rá!

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top