Xiaomi Mi 10: mindenki zászlóshajója

Xiaomi Mi 10 ismertető

Szinte csak tegnap volt (valójában tavaly év végén), hogy bejelentették a Xiaomi legújabb csúcskategóriát képviselő készülékét, a Mi 10-et, amely könnyen lehet, hogy olyan mérföldkővé válik, hogy új időszámítást szabnak majd hozzá, valahogy így: „Mi 10 előtti”, és „Mi 10 utáni készülékek”. A jónevű kínai gyártó legalábbis mindent megtett, hogy így ültesse el a köztudatban egyik legújabb okostelefonját. Nagyon tudatos döntéssel még a Mi 9 forgalmazását is megszüntették online áruházukban, ezzel is kikövezve az utat az új csodafegyvernek. A 2019-es év tanúja lehetett a Xiaomi addig sosem látott, ugrásszerű fejlődésének, amely nemcsak design és teljesítmény tekintetében, de némileg magasabb árak terén is tükröződni látszott.

Ez azonban nem feltétlenül rossz hír, ugyanis az enyhe áremelkedés a legtöbb esetben jobb minőségű komponensek beépítését és/vagy fejlettebb technológiát is maga után vont, ami feltétlenül örömteli dolog. S ez az, amiért a Xiaomi húzhat egy képzeletbeli vonalat az új zászlóshajó eljöttével, s hivatkozhat egy olyan korszakváltásra, melynek mérföldköve a Mi 10 lehet. A piacon elsőként bemutatott 108 megapixeles kamerarendszer, a 90 Hz-es frissítésű kijelző, amely 180Hz-es rátával érzékeli az érintéseket és 500nit fényerőt produkál, a 24-bit/192kHz-es audio, amely adaptív és HD felbontású Apt-X-et is tud, mind olyan tényezők, amelyek ha nem is forradalmiak, de komoly lépésnek számítanak.

Xiaomi Mi 10: a „Mi 9T Pro és a Mi Note 10 egybegyúrva”?

Legalábbis erre számítottak a szakújságírók, az előzetes céges információs morzsák alapján. A tavalyi találgatások után azonban végül kiderült: a Mi 10 sem a Mi 9T Pro „liftezősen” kiemelkedő szelfikameráját, sem a Mi Note10 vízcsepp jellegű, szimmetrikusan középre helyezett előlapi kameráját nem örökölte, helyette a Galaxy Note 10-hez hasonló, aszimmetrikusan az egyik felső sarokba helyezett kameralyuk lett a megoldás, amivel a Xiaomi is előrukkolt. Ez, bár nem túl esztétikus, végülis nem zavaróbb a vízcsepp kialakításnál, és összességében kisebb teret is vesz el a hasznos felületből. Időközben, ahogy várható is volt, megjelent a sztenderd variáns mellett a „Pro” változat is, amelyet 4 nap különbséggel jelentettek be.

90Hz-es kijelző, Snapdragon 865 és max.

12GB RAM, 512GB tárhellyel (Pro) A Pro a sztenderd 256 helyett már maximum 512 GB RAM-mal szerelt készülék, amely ha lehet, még komolyabb kamerát vonultat fel, immáron lézeres autofókusszal, 10-szeres hibrid optikai zoommal, a dupla helyett tripla LED villanóval, és 1080p-ben is képes 960 fps-sel videót felvenni. Az előlapi kamera mindketőben 20 megapixeles maradt, de a Pro változat a full HD/30fps felvételen kívül szoftveresen támogatja a 720p/120fps lehetőséget is.

Nagy akku, 30 W gyorstöltés (Pro: 50W)

A Pro akkumulátorát -meglepő módon- 250 mAh-val szűkebbre szabták a sztenderd készülékváltozatba szerelt 4750 mAh-s akkuhoz képest, így a Pro „csak” 4500 mAh-val gazdálkodhat, ellenben cserébe az 50 Wattos gyorstöltést is támogatja, szemben a normál Mi 10 variáns 30 Wattos lehetőségével. A Mi 10 és a Mi 10 Pro épp a napokban vált elérhetővé, 2020 február 14-e, illetve 18-a óta. Nyitóárai 530 ill. 660 euró (Pro) körül alakulnak. Globális megjelenésük március magasságában várható.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top