Xiaomi Mi Note 10 – Mi szem-szájnak ingere…

Xiaomi Mi Note 10 – Mi szem-szájnak ingere…ászlóshajója

Xiaomi Mi Note 10 – Mi szem-szájnak
ingere

Viszonylag hosszú ideje már, hogy nem jelent meg Mi Note készülék a Xiaomi kínálatában. A Note 3 több mint két éve debütált, majd langymeleg fogadtatása révén szüneteltették is a széria folytatását. Most azonban úgy tűnik, újraélesztik a Note termékvonalat, s nem is akárhogyan: egyből egy csúcskategóriás ötkamerás, gyilkos specifikációkkal bíró készülékkel, amelybe a világon elsőként építettek 108 megapixeles fényképező modult. Lássuk, mivel van dolgunk!

A 108 megapixeles kamera nyilvánvalóan a legfőbb attrakciója e készüléknek, de korántsem az egyedüli. A Note 10 2 db zoom kamerával rendelkezik: az egyik kétszeres, míg a másik ötszörös optikai zoomra képes. Kapunk ezenkívül egy 20 megapixeles ultraszéles autofókusz kamerát, s ezzel még nincs vége. Hogy teljes legyen a palette, része a kamerarendszernek egy 2 megapixeles makró is. Az optikain kívül a legkülönfélébb hibrid (optikai+digitális) zoom lehetőségeket kapjuk a fotózáshoz, de számos videófelvételi móddal is elkényeztet a készülék.

A kellemes meglepetések sora nem merül ki a kamera sokoldalúságában. A gyártó sokat csiszolgatott zászlóshajóján a Mi 9 óta. Most elsőként a Note 10 lekerekített 3D kijelzővel lép színre – egy 6,47 collos panellel, amely kiterjesztett 1080p felbontást tud (1080 × 2340). Az előlapi görbületek tükörképei a hátlapénak, így a Note 10-é lett a valaha volt egyik legszimmetrikusabb design, amelyet csak láthattunk jó ideje akár a Xiaomi, akár más gyártók kínálatában. A gépháztető alatt megbúvó Snapdragon 730G a processzorigényes játékok jó barátja, s felelős a Mi Note 10-en történő folyamatok zökkenőmentességéért. Nem napjaink leggyorsabb chipkészlete, de az egyik legújabb, így kellőképen takarékos. Teljesítménye így is bőségesen elég az 1080p-s kijelző meghajtására, nincs oka szégyenkezni. A Mi Note 10 mindezeken felül igen impresszív 5260 mAh-s akkumulátorral büszkélkedhet, amely 30W-os gyorstöltést is támogat. Az üzemidővel várhatóan nem lesz túl sok gondunk. További pozitívumként érdemes megjegyezni, hogy a Xiaomi Mi Note 10 gyárilag az Android 9 alapú MIUI 11 felülettel érkezik, hivatalosan elsőként a Xiaomi okostelefonok közül. Nem titok, hogy a Mi Note 10 azonos a kínai piacra szánt Mi CC9-cel. A specifikációk megegyeznek, kivéve, hogy a Note 10 nem kapható 8GB RAM / 256 GB háttértárolós változatban. Mindkét készüléket ellátták viszont 3,5 mm-es jack headset csatlakozóval, infravörös csatolófelülettel (amelynek segítségével tv-távirányítóként is funkcionálhat), s még az FM rádiót sem felejtették ki belőlük, így internetes adatforgalom nélkül is foghatjuk kedvenc adóinkat, hallgathatunk friss híreket.

A bivalyerős hardver és a kiváló kezdőár természetesen némi áldozatot kíván. Ezt azonban szerencsére nem az anyag-, vagy az összeszerelési minőség oltárán hozta meg a Xiaomi. Helyette le kell mondanunk néhány dologról, úgymint vízállóság, memóriakártya-bővítés, vezeték nélküli töltés lehetősége, vagy a sztereó hangszórók. De akik ezeket nélkülözni képesek, illetve hajlandóak, azok igazán kiváló készüléket tudhatnak magukénak, igen kedvező áron.

A csomag tartalma: készülék, gyorstöltő, kábel és szilikon bumper. Headsetet magunknak kell beszereznünk. A szelfikamera sem ad okot szégyenkezésre: 32 MP-es képeket lőhetünk vele. A vízcsepp alakú mini-notch kompromisszumos méretű lett… Új generációs előlapi optikai ujjlenyomatszkenner – a Xiaomi szerint megbízhatóbb és gyorsabb is az elődöknél. Alsó szekció: hangszórónyílás, mikrofon, USB Type C csatlakozó, és igen, egy 3,5mm-es jack aljzat.

Összegzés

Pro:

  • Nagy méretű, kiváló AMOLED kijelző, precíz színtérmegjelenítés
  • Hatalmas akkumulátor, gyors töltés
  • A Snapdragon 730G nem melegszik, és megfelelő teljesítményű játékokhoz is
  • Mindegyik kamera kiváló képet készít nappali fénynél
  • Gyárilag a legfrissebb MIUI 11-gyel érkezik
  • 3.5mm jack csatlakozó, FM-rádió, infravörös csatolófelület

Kontra:

  • Vízállóságra nincs minősítve
  • Csúcsmodellként Snapdragon 855 chipsettel lehetne erősebb is
  • A zoom és az ultra wide kamera gyenge megvilágításnál nem teljesít különösebben jól
  • Nincs vezeték nélküli töltés
  • Memóriakártyával nem bővíthető a tárhely

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top