Hasznos tippek, hogy Xiaomi telefonod sokáig hűséges társad maradjon

Hasznos tippek, hogy Xiaomi telefonod sokáig hűséges társad maradjon

Egy okostelefon ma már az életünk szerves része. Sőt, gyakorlatilag az egész életünk, hiszen a legalapvetőbb kommunikációs platformunk, miközben rajta keresztül intézzük pénzügyeinket, sokak számára elengedhetetlen a munkához és így tovább.

Rengetegen azonban képtelenek felértékelni ennek a súlyát, ezért nem vigyáznak eléggé készülékükre, csak azt követően döbbennek rá arra, mekkora veszteség érte őket, amikor már késő.

Hogy mindez elkerülhető legyen, összegyűjtöttük a legalapvetőbb hasznos tippeket, melyek segítségével Xiaomi telefonunk garantáltan sokáig hűséges társunk maradhat majd.

Az első és legfontosabb: védőtok nélkül meztelen a telefon!

Bár a Xiaomi igyekszik egyre erőteljesebbé tenni piacra kerülő okostelefonjait, azonban a legtöbb gyártóhoz hasonlóan még nekik sem sikerült megtalálniuk a törhetetlen készüléket, hiába jön egyre több modelljük a legújabb Gorilla Glass bevonatokkal.

Ezért, ha szeretnénk sokáig megőrizni a készülék épségét, akkor az első és legfontosabb dolog, hogy vásároljunk hozzá egy modellspecifikus védőtokot, ami legalább a sarkokon képes megvédeni az eszközt, ha kiesne a kezünkből és keményebb felületen landolna.

A kijelzővédelemről is gondoskodni kell

A Xiaomi okostelefonjainak többsége gyárilag kijelzővédő fóliával érkezik. Noha ezek csak vékony fóliák, azonban így is rengeteget segíthetnek abban, hogy legalább az első hónapokban megvédjék a panelt a kisebb-nagyobb karcolásoktól.

Amint azonban ez a vékony fólia esztétikailag már problémássá vált, megkopott vagy a szélei felhajlottak, fontos mielőbb cserélni, és ilyenkor érdemes inkább egy vastagabb edzett üvegfóliát elhelyezni rajta, ami kijelzők millióit mentette már meg az utóbbi években.

A zsebek és a fürdőszobák a telefonok legnagyobb ellenségei

Tapasztalataink alapján az okostelefonok legnagyobb ellenségeit két nagy csoportra lehetne osztani, így az egyik helyre a zsebek kerülhetnének, míg a másikon a fürdőszobák állnának.

Rengeteg kijelző és hátlap törik össze ugyanis attól, hogy a telefon hanyag módon, tok nélkül kerül a zsebbe, ahol már van egy maréknyi aprópénz vagy egy kulcscsomó, melyek nagyon könnyedén kárt tehetnek az eszközben, különösen akkor, ha nincs rajta semmilyen extra védelem.

Ezen felül a vizesblokkok szintén gyakori balesetforrások, ha telefonokról van szó. Ennek az oka, hogy készülékeinket ma már mindenhová magunkkal visszük, így a fürdőszobába is, ahol könnyedén beleeshet a mosdókagylóba, a fürdőkádba, de akár még a WC csészébe is.

Mindezzel nemcsak az a probléma, hogy a beázás gyakran a készülék végét is jelentheti, hanem az is, hogy egy WC csészébe esett és ott beázott eszközt javíttatni sem lehet, hiszen higiéniai okokból azt egyetlen szerviz sem vállalja.

Óvjuk az akkumulátort megfelelő töltéssel

Természetesen nemcsak a külső védelem fontos ahhoz, hogy Xiaomi okostelefonunk sokáig hűséges társunk maradhasson. Az akkumulátor legalább olyan sérülékeny eleme egy ilyen eszköznek, ezért fontos odafigyelnünk a megfelelő töltésre.

Ezen a téren fontos betartani néhány alapszabályt. Ilyen például, hogy soha ne merítsük le teljesen az akkumulátort, lehetőleg minden nap töltsük, de nem a legszerencsésebb 100 százalékra tölteni, illetve vigyázni kell azzal is, hogy átlagos szobahőmérsékleten tegyük töltőre, mert a túl nagy hideg és a túl nagy meleg alaposan lerövidítheti az élettartamot.

A szoftveres védelem legalább olyan fontos

Persze a szoftveres védelem legalább olyan lényeges, ha azt szeretnénk, hogy Xiaomi okostelefonunk még sokáig hűséges társunk maradhasson. Legyen a készülék mindig naprakész a frissítésekkel – nemcsak a rendszer, hanem az összes applikáció tekintetében is –, miközben mindig jól gondoljuk meg, hogy mit töltünk le rá.

A bizonytalan eredetű szoftverek ugyanis nagyon könnyedén kárt tehetnek a készülékben, és bár ritkán idéznek elő még közvetett módon is hardveres gondot, egy kártevő miatt bizonyára senki sem szeretné elveszíteni az elmúlt néhány évben összegyűjtött fotóit és egyéb személyes emlékét.

Probléma esetén irány a Xiaomi Szerviz!

A fentiek dacára is meghibásodott Xiaomi okostelefonunk? Eltörött a kijelző, tönkrement az akkumulátor, netán valami szoftveres galibát tapasztalunk? Akkor vegyük fel a kapcsolatot a Xiaomi Szervizzel, ahol minőségi alkatrészek, rövid határidők, elérhető árak és garanciális munkavégzés vár mindenkit – a vidéki ügyfeleket ráadásul még kényelmes szervizfutár szolgáltatás is.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top