Így előzheted meg egy egyszerű beállítással a Xiaomi kijelző hibákat

Így előzheted meg egy egyszerű beállítással a Xiaomi kijelző hibákat

Márkától függetlenül minden okostelefonról elmondható, hogy a kijelző az egyik legkényesebb és legsérülékenyebb alkatrész. Nincs ez másként a Xiaomi készülékeinél sem, noha esetükben a Xiaomi Szerviz legalább gyors és olcsó javítást kínál egy ilyen probléma esetén.

Ha kijelző hibákról beszélünk, akkor az emberek többsége általában fizikai sérülésekre gondol. A törések vagy a repedések általában kivétel nélkül a teljes kijelző cseréjével orvosolhatók, azonban csak kevesen gondolnak ilyenkor a belső meghibásodásokra.

A Xiaomi kijelző hibák között ugyanis találhatunk az alkatrész fáradásából vagy nem fizikai sérüléséből fakadó problémákat is. Ilyen például, amikor a képernyő csíkozni kezd, elsötétül, vibrál, foltok jelennek meg rajta és így tovább. Hogy megelőzhetők-e ezek a jelenségek?

A legtöbb kijelző hibát nem lehet megelőzni

Amit fontos kiemelni már itt az elején, hogy a kijelző meghibásodását a legtöbbször nehéz megelőzni. A fizikai sérülések ellen védekezhetünk egy masszív tokkal vagy egy kijelzővédő fóliával, de sok esetben ezek a kiegészítők is hatástalanok.

Ennél is tehetetlenebbek vagyunk abban az esetben, ha belső hibákat szeretnénk megakadályozni, hiszen a lehető legritkábban határozzák meg telefonhasználati szokásaink azt, hogy az adott készülék kijelzője mennyi ideig tud kiszolgálni minket.

Azt ugyanis senki sem látja előre, hogy egy forrasztás mikor enged majd el, ami alapvetően meghatározhatja a működést, de azt sem, hogy mikor történik egy olyan elektronikai hiba a panel belsejében, mely a fenti képhibák valamelyikét előidézi.

Egyetlen beállítással sokat tehetünk a kijelző élettartamáért

Sokan talán hitetlenek azzal kapcsolatban, hogy egyetlen beállítás elég lehet ahhoz, hogy megnöveljük egy telefon kijelzőjének élettartamát, de kutatások igazolják, hogy a panel fényerejének megfelelő kalibrálásával megelőzhetjük a gyors meghibásodást.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú kijelző van a telefonunkban, a magas fényerő olyan a számára, mintha egy hardvert a legmagasabb teljesítmény mellett használnánk folyamatosan. A legjobb ezért, ha készülékünket mindig automatikus fényerőn használjuk.

Ez a beállítás valamennyi Xiaomi telefonban megtalálható, a lényege pedig, hogy képes automatikusan szabályozni a készülék fényerejét, hogy az ne legyen erősebb, mint a környezeti fények.

Minél több fehéret, azaz minél több fényt kell megjelenítenie a telefon képernyőjének, az annál inkább megerőlteti a panelt, ezáltal nagyobb valószínűséggel előcsal belőle olyan képhibákat, mint a foltosodás vagy a vibrálás.

A mai Xiaomi okostelefonokon az automatikus fényerő nagyon egyszerűen bekapcsolható, csak hívjuk elő a lehulló főmenüt – ahol a mobiladatot, a WiFi-t vagy a zseblámpát is találjuk –, majd keressük meg az „Autom. fényerő” opciót.

Ha aktiváljuk, azzal máris rengeteget tettünk azért, hogy Xiaomi okostelefonunk kijelzője tovább maradhasson üzemképes.

Ha megjelent a hiba, forduljunk szervizhez

A Xiaomi okostelefonoknál is általános, hogy a kijelzőhibák zöme nem szoftveres, nem lehet otthoni körülmények között javítani őket, az esetek döntő többségében pedig csak a teljes panel cseréjével orvosolhatók – legyen szó akár fizikai-, akár valamilyen belső hibáról

Amennyiben Xiaomi kijelző cserére van szükségünk, a budapesti Xiaomi Szerviznél gyors határidők, piacvezető árak, minőségi alkatrészek és szervizfutár szolgáltatás várja az ügyfeleket.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top