Újabb Xiaomi Redmi 11 modell érkezhet hamarosan

Érkezik a Redmi 11A

Sokan már talán követni sem tudják, hogy a Xiaomi milyen sokféle okostelefonos modellt dob piacra, hiszen míg bizonyos gyártók megelégszenek az évenkénti két-három típussal, addig esetükben ennyi termékcsalád és gyakran több tucatnyi típus a jellemző.

Ez azonban közel sem rossz taktika, hiszen így valamilyen Xiaomi telefont mindig találhatunk készleten, ha szeretnénk vásárolni, másrészt ez a folyamatos fejlődést, valamint a régebbi típusok árcsökkenését szolgálja, méghozzá a teljes telefonos piac pörgetése mellett.

Ennek fényében talán nem meglepő, hogy a Xiaomi háza tájáról most egy újabb Redmi 11 modell bukkant fel, ami egyedül talán azért okozhat meglepetést, hogy ez a készülék már legalább a tizenhatodik lesz a sorban, mely napvilágot lát a termékcsaládon belül.

Érkezik a Redmi 11A

Hogy milyen telefontípus nem látott még napvilágot a Redmi 11 név alatt? Nem találkozhattunk például egy a Redmi 10A mintájára készült modellel, ami különösen a karácsonyi szezonban hihetetlenül jó eredményeket érhetne el a boltok polcain.

Az ár-érték arány tekintetében ugyanis a sorozat tagjai mindig is nagyszerű teljesítményt produkáltak, és minden jel arra utal, hogy a Redmi 11A sem jelent kivételt ez alól, noha azt azért nagyon gyorsan hozzátennénk, hogy jelenleg még szinte alig van konkrétumunk a készülék kapcsán.

Hogy akkor mégis honnan tudunk a létezéséről? Leginkább onnan, hogy a Redmi 11A megjárta a kínai hírközlési hatóságot, ahol semmi sem maradhat titokban, így természetesen ez a modell is nagyon hamar megjelent a hírmagazinok hasábjain, mint potenciális trónkövetelő a maga kategóriájában.

A hatóság egyébiránt 22120RN86C modellszám alatt regisztrálta a készüléket, amivel szinte egyszerre megjelent a CCC-nél is engedélyeztetésre – ott 23013RK75C név alatt –, de már a TEENA is jelentett róla, sőt nekik még sikerült fotókat is készíteniük az eszközről, melyek egészen érdekesek lettek.

Klasszikus megjelenés egy kis csavarral

Nem véletlenül említettük már fentebb a Redmi 10A okostelefont, hiszen a 11-es modell a küllem tekintetében pontosan azt a vonalat szeretné követni, azonban egy kis csavar, vagy inkább több kisebb azért megtalálható a képletben.

Ránézésre a Xiaomi legújabb telefonja egy szokásos Redmi, magabiztosan hordozza a termékcsalád valamennyi tagjára érvényes jellegzetességeket, legyen szó akár az elrendezésről, akár a kerekded hátlapról, akár a kijelző felső részének közepén elhelyezett csepp alakú szelfikameráról.

Hogy nem kameralyukat alkalmazott a Xiaomi, az arra utalhat, hogy itt egy belépő- vagy középkategóriás eszközről lehet majd szó, aminek a hátlapján találkozhatunk érdekességekkel, és nem csak azért, mert meglepően nagy szenzorsziget található rajta.

Az eszköz hátulján ugyanis két meglepően nagy kameralencsét láthatunk, ami határozottan nagy fotós teljesítményre enged következtetni, de nem hétköznapi manapság, hogy a hátlapra került az ujjlenyomat-olvasó is.

Manapság jellemzőbb, hogy ez a szenzor a bekapcsológombon található, itt azonban példának okáért a klasszikus Redmi 9-hez – és megannyi másik modellhez – hasonlóan a hátlap közepén bukkan fel.

Ez határozottan spórolást jelent a Xiaomi részéről, vagyis bármilyen hardverrel is érkezik majd a Redmi 11A, abban biztosak lehetünk, hogy az ár-érték arányra nem panaszkodhatunk majd, noha ez valamennyi Redmi-modellről elmondható volt eddig is.

A 67W-os gyorstöltés és az idei gyártás még biztosra vehető

Noha konkrét részletek egyelőre még nem igazán láttak napvilágot az új Xiaomi készülék specifikációjáról, az viszont még biztosra vehető, hogy ebbe a telefonba is belekerül a 67W-os áramfelvétel – ezt a 3C adatbázisa alapján lehet ilyen határozottan kiemelni –, tehát a gyorstöltés nem marad ki belőle.

Ami még valószínű, hogy a bejegyzett modellszám alapján a Redmi 11A gyártása – ha minden engedélyt megkap – még decemberben elindulhat, azonban sokan úgy vélik, hogy karácsonyra már nem tud a boltok polcaira kerülni, holott eredetileg alighanem ez volt a Xiaomi terve.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top