A Redmi Note 10 5G, a Redmi Note 10S és a Redmi Note 10 Pro közti legfontosabb különbségek

Redmi Note 10 5G, a Redmi Note 10S és a Redmi Note 10 Pro közti különbségek

A Xiaomi egyik sajátossága már hosszú évek óta, hogy egy bizonyos termékkategórián belül több eltérő okostelefon-modellt is piacra engednek.

Ez a hozzáértő felhasználók számára kifejezetten előnyös, hiszen maximálisan a pénztárcájukhoz tudják igazítani a megfelelő készülék kiválasztását, azonban sajnálatos módon nagyon sok félreértést is eredményez, amivel a Xiaomi Szerviz berkein belül nagyon gyakran találkozunk.

A Redmi Note 10 termékcsalád tagjait keverik össze a legtöbbször

Különösen gyakori eset például, hogy a tulajdonosok nem tudnak különbséget tenni a Xiaomi Redmi Note 10 modellek között, ami nem meglepő annak fényében, hogy több, ránézésre egészen hasonló típus érhető el a piacon, melyek között azonban javítási szempontból mégis óriási különbségek vannak.

Redmi Note 10 termékcsalád tagjait keverik össze a legtöbbször

A probléma különösen az árak tekintetében jelentős, hiszen a hardveres különbségek természetesen a javítási költségeken érzékelhetők a leginkább, és amennyiben nem tudjuk, hogy milyen különbségek vannak például a Redmi Note 10 5G, a Redmi Note 10S vagy a Redmi Note 10 Pro között, akkor könnyedén téves költségekre készülhetünk az árlista alapján.

Emiatt most összegyűjtöttük a három modell közti legalapvetőbb különbségeket – természetesen főként szervizes szempontból –, hogy a későbbiekben ez már ne okozzon gondot.

Óriási különbség a kijelzők között

A legnagyobb eltérés a termékcsalád tagjai között a kijelzők terén tapasztalható, és ebben a tekintetben találkozni a legtöbb félreértéssel is.

Ennek az oka leginkább abból fakad, hogy a Redmi Note 10 5G esetében egy 6,5 hüvelykes IPS LCD panelről van szó, ami kiváló minőséget képvisel, de azért nem egy AMOLED technológia, és emiatt természetesen az ára is sokkal kedvezőbb. Jelenleg egy ilyen készüléknél a kijelző csere mindössze 24 900 forint, ami közel sem jelenti azt, hogy ez az összeg a többi modellnél is megállja a helyét.

Óriási különbség a kijelzők között

A Redmi Note 10S-nél ugyanis például már egy 6,43 hüvelykes AMOLED panelt találhatunk, ami a méreteit tekintve hiába kisebb, mint a Note 10 5G kijelzője, az OLED technológiából fakadóan nemcsak a megjelenítési tulajdonságai szebbek, hanem az ára is magasabb.

Ennél a típusnál egy kijelző csere jelenleg 39 900 forintba kerül. A termékcsaládon belül azonban a Redmi Note 10 Pro rendelkezik a legnagyobb és legjobb tulajdonságokkal ellátott kijelzővel. Egy Gorilla Glass 5 bevonattal ellátott, 120Hz-es képfrissítési rátára képes, 6,67 hüvelykes AMOLED panelről beszélünk ebben az esetben, ami minden téren jobb még a Note 10S kijelzőjénél is. A kettő már a méret miatt sem cserélhető fel vagy helyettesíthető egymással, hiszen esetében egy kimagasló tudású panelről van szó, aminek a cseréje jelenleg 44 900 forint.

A tudás, az alkalmazott technológia és a méret az okai tehát annak, hogy a három készülék bár kinézetre egészen hasonló, valójában azonban egy kijelző csere esetén egészen más árkategóriát képvisel a javításuk.

Az akkumulátor tekintetében is vannak eltérések

Ennél kevésbé nyilvánvalóbb különbségeket tapasztalunk a három terméktípus akkumulátora kapcsán, azonban nem árt megjegyezni, hogy vannak eltérések a teljesítményben, illetve az alkalmazott technológiák tekintetében egyaránt, melyek minimálisan ugyan, de befolyásolják az alkatrészek, illetve a javítás árát. Lássuk egy kicsit konkrétabban!

A Redmi Note 10 5G esetében például egy 5000 mAh-s Li-Po akkumulátor található, amit 18W-os gyorstöltési technológiával láttak el, cseréje pedig jelenleg 12 900 forintba kerül.

A Redmi Note 10S kapcsán az árcédula hasonló, sőt még olcsóbb is valamivel (jelenleg 11 900 forint), de ugyanúgy egy 5000 mAh-s Li-Po akkumulátorról beszélhetünk, ami már támogatja a 33W-os gyorstöltés technológiáját. A legdrágább akkumulátor cserét a Redmi Note 10 Pro kapcsán tapasztalhatjuk.

Esetében 13 900 forintba kerül az új alkatrész, mely egy 5020 mAh-s Li-Po telep, és természetesen szintén támogatja a 33W-os gyorstöltést. Mint látható, ezen a téren csak kisebb különbségek vannak a három típus között, de mégis meghatározzák, illetve megmagyarázzák a javítás költségeihez kapcsolódó eltéréseket.

A hátlapok is csak ránézésre hasonlóak

Ami szervizelési szempontból még kiemelendő különbség a három telefon kapcsán, az nem más, mint a hátlap. Ezen a téren is a Redmi Note 10 5G különbözik a leginkább, hiszen míg a másik két készülék üveghátlapot kapott, addig ez a típus hagyományos műanyag hátlappal rendelkezik.

Mivel a műanyag jellemzően olcsóbb, mint az üveg, ezért talán nem meglepő, hogy a Note 10 5G esetében a hátlap csere jelenleg 9 900 forintba kerül, míg a Note 10S és a Note 10 Pro kapcsán az üvegből készült megoldásoknál 12 900 forint a javítás, illetve az alkatrész cseréjének a költsége.

Egyéb eltérések a három készülék között

Az elhangzottakon felül természetesen jelentős különbségek vannak még a három modell között. Míg külsőleg meglepően nagy hasonlóságot mutatnak, hardveres szempontból már közel sem ennyire egységes az összkép. Lássuk ezért a három telefon közti eltéréseket még alaposabban!

Xiaomi Redmi Note 10 5G

 

A Xiaomi Redmi Note 10 5G erőforrásának alapját egy MediaTek Dimensity 700-as lapkakészlet adja, melyhez Mali-G57-es GPU és típustól függően 4-8 GB RAM társul, méghozzá UFS 2.2 típusú belső tárhely mellett, amiből 64, 128 és 256 GB is kerülhet bele modelltől függően.

A kamerás teljesítmény tekintetében a Note 10 5G hátlapi rendszerének központi elemét egy 48 megapixeles fényképezőgép adja, méghozzá egy 2 megapixeles mélységérzékelő-, valamint egy 2 megapixeles makrókamera társaságában. A szelfizéshez ezzel szemben a 8 megapixeles előlapi kamera biztosítja a hátteret.

Xiaomi Redmi Note 10S

 

A Xiaomi Redmi Note 10S szintén Mediatek lapkakészletre épül, de az 5G-nélküli Helio G95-ös modellre, amihez Mali-G76-os GPU társul. A memóriakiosztás terén szinte teljesen megegyezik a Note 10 5G-vel, ezáltal 4-8GB RAM és típustól függően 64 vagy 128GB UFS 2.2 megoldáson alapuló belső tárhely tartozik hozzá. 

A kamerarendszer tekintetében azonban sokkal jobb tudást vonultat fel. Központi eleme a 64 megapixeles fényképezőgép, amihez egy 8 megapixeles ultraszéles-, valamint egy 2+2 megapixeles makró- és mélységérzékelő kamera kapcsolódik. Az előlapon ezen felül egy 13 megapixeles szelfikamera biztosítja a magabiztos hátteret.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

 

A Xiaomi Redmi Note 10 Pro a termékcsalád legerősebb tagja, ami nem meglepő, hiszen Snapdragon 732G lapkakészletet találhatunk benne Adreno 618 GPU-val, valamint típus függvényében 6-8 GB memóriával, illetve 64 vagy 128GB belső tárhellyel, mely UFS 2.2 technológiára épült.

A kamerás teljesítmény tekintetében a Xiaomi Redmi Note 10 Pro a portfólió legerősebb modellje, hála a 108 megapixeles, f/1.9-es rekeszértékű központi kamerának, amihez 8+5+2 megapixeles társszenzorok csatlakoznak. Ha szeretünk szelfizni, ez a telefon akkor is hűséges társunk lesz, hiszen egy 16 megapixeles előlapi kamerát találhatunk az AMOLED panelt megtörő aprócska lyukban.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top