Már a kanyarban van a Xiaomi okostelefonokhoz a MIUI 13

Miui 13

Nagy szoftveres frissítés körvonalazódik ismét a Xiaomi okostelefonjaihoz, hiszen a gyártó részéről nemsokára kiadásra kerül a MIUI kezelőfelület legújabb generációja, mely ismét egy sor extra lehetőséggel és egyebekkel kecsegtet a gyártó készülékeiért rajongók számára.

Közeleg a MIUI 13

Jelenleg a MIUI 12.5 tekinthető a legfrissebb és legaktuálisabb kezelőfelületnek, ami a Xiaomi összes okostelefonján az Android operációs rendszerre épül, és teszi az alapszisztémát egy sokkal felhasználhatóbb és átláthatóbb egységgé, így a végeredmény nemcsak rendkívül népszerű, hanem egyben sokak által kedvelt is.

A kérdéses kezelőfelület kapcsán a Xiaomi Mi Ultra volt az utolsó csúcsmodell, mely a MIUI 12.5 kezelőfelülettel telepítve jelenhetett meg, hiszen a gyártó beharangozta, hogy közeleg a generációváltás, aminek igencsak itt volt már az ideje. Az említett előző generációs szoftver alapkiadása ugyanis több mint 14 hónappal ezelőtt történt, így több tekintetben is lényeges már a MIUI 13 érkezése, ami várhatóan még június magasságában bemutatásra kerülhet, azonban a kiadásra csak később számíthatunk, hiszen előbb a béta tesztek következnek, majd csak az esetleges hibák és hiányosságok javítását követően indulhat a végleges verzió.

Az új változat megjelenésére egyébiránt már a MIUI Cleaner app bétájában is voltak utalások, konkrétan az, hogy a szoftvert minden elemében előkészítették arra, hogy elinduljon a kapcsolódó új felület. Mivel a MIUI kapcsán már megszoktuk, hogy fejlesztése teljesen független az Android operációs rendszer fő verzióitól – ezért van az, hogy egyszerre többtucat modell kaphatja meg a frissítést –, ezért a fentieket ezen a téren sem lehetne megkérdőjelezni.

A legújabb MIUI frissítés már elérhető

Természetesen amint elterjedt a híre annak, hogy a Xiaomi a MIUI 13 bejelentésére készül, rögtön elindultak a találgatások arról, hogy milyen újításokkal készül a gyártó. Hivatalos álláspont egyelőre nincs, de alighanem jelentős dizájnváltásra, megannyi új funkcióra és hibajavítások sokaságára számíthatunk elsődlegesen az új generációtól.

Ezen felül felbukkant egy érdekes hír arról, hogy földrengés-előrejelzővel gazdagodhatnak a Xiaomi okostelefonjai. Ez a funkció bármennyire hangzik őrültségnek, az utóbbi időben Magyarországon is többször megtapasztaltuk ennek a természeti jelenségnek a kiszámíthatatlanságait és veszélyeit egyaránt.

MIUI 13 újdonságok

Érdekesség, hogy a gyártó 2010-ben okostévékbe már integrált ilyen figyelmeztető rendszert a Chengdu High-tech Disaster Mitigation Institute segítségével, aminek jóvoltából legalább 35 esetben tudta előre figyelmeztetni a felhasználókat a 4.0-nál erősebb földmozgásokra, mely tudás nemsokára a markunkba kerülhet.

A hírek szerint a Xiaomi az okostelefonokba örökítené át ezt a szolgáltatást, amihez a készülékek összes szenzorját kihasználnák, természetesen a különféle mérési szervekkel egyetemben, aminek jóvoltából egy globális előrejelző rendszer alakulna ki, mely emberi életek millióit menthetné meg, ha nagy földrengés esetén legalább néhány perccel előre tudná jelezni a bajt, így ugyanis bőven lenne idő a menekülésre.

Hogy ez a különös újdonság megjelenik-e a MIUI 13-ban, azt egyelőre nem tudjuk még, ugyanakkor bármikor is érkezik, hasznos lehetőségként tekinthetünk majd rá.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top