Mi Mix Fold név alatt mutatkozott be a Xiaomi hajlítható kijelzős okostelefonja

Mi Mix Fold név alatt mutatkozott be a Xiaomi hajlítható kijelzős okostelefonja

Már hónapok óta folytak a pletykák a Xiaomi kapcsán egy hajlítható kijelzős okostelefonról, a gyártó pedig a minap végre lerántotta a leplet a Mi Mix Fold névre keresztelt eszközről, mely igencsak erős hardverrel és a legtöbb hasonló készülékhez mérten igencsak elérhető árcédulával rendelkezik majd.

Élet egy 8 hüvelykes kijelzővel

A Mi Mix Fold a megjelenés és a megvalósítás tekintetében leginkább a Huawei Mate X2-t idézte fel lelki szemeink előtt, amiben nagy szerepet játszott a strapabíró zsanér mellett a széthajlítva 8,01 hüvelykes AMOLED kijelző, mely 2480×1860 képpontos felbontással és 600 nites fénysűrűséggel büszkélkedhet.

Ez a panel szelfikamerát és szenzorsávot nem kapott, hiszen kézben tartva egy igencsak óriási, a táblagépek méreteivel vetekedő, 4:3-as képarányt biztosító megjelenítőről beszélünk, amihez egy külső kijelző is tartozik pluszban.

Ez az összehajtást követően kap szerepet, és azon túl, hogy egy 6,52 hüvelykes, kifejezetten keskeny és hosszúkás AMOLED panelről beszélünk – 2520×840 képpontos technológiával, 90Hz-es képfrissítéssel –, itt már találunk szelfikamerát, noha ezen a téren a hátlap szolgáltat majd igazi érdekességeket.

Fejlett kamerarendszer egy 108 megapixeles központi szenzorral

A hátsó kamerarendszer központi eleme ugyanis egy 108 megapixeles szenzor, melyhez egy 123 fokos látószöget biztosító, 13 megapixeles felbontásra képes ultraszéles modul csatlakozott, de bármilyen meglepő, a szisztéma igazi különlegességét még mindig nem ez szolgáltatja!

Sokkal inkább a szettben található harmadik szenzor, mely valamiféle folyékony lencsetechnológiát alkalmaz, és képes arra, hogy elektronikusan változtassa a fókusztávolságot, a háromszoros optikai zoom mellett így képes a makrókamera funkcióját is ellátni egyetlen hardverként.

Mi Mix Fold kamera

A legnagyobb érdekesség azonban, hogy a folyékony lencséhez egy saját hardvert is tervezett a Xiaomi. Ez lett a Surge X1 lapka, amivel a gyártó képes volt lényegesen gyorsabb képfeldolgozási és fókuszálási sebességet elérni, tehát egy külön ISP-ként elképesztően magas szintre emelte az eszköznél a fotózás minőségét.

Snapdragon 888, 67W gyorstöltés, szoftveres újdonságok

A központi lapkakészlet tekintetében a Xiaomi Mi Mix Fold természetesen a csúcskategóriás Snapdragon 888-as lapkakészletre épül fel, amihez akár 16GB RAM-ot is kérhetünk, de az 5020 mAh-s akkumulátor minden esetben adott lesz, melyet ráadásul 67W gyorstöltési technológiával láttak el

Ezen felül a gyártó rengeteg szoftveres újdonságot is tető alá hozott a Mi Mix Fold-hoz, amivel kapcsolatban zömében még csak ígéreteink vannak, de az biztos, hogy a kínai óriás szeretné egyszerűsíteni a készülék használatát és bővíteni a nagy kijelző miatt a multitasking lehetőségeket. 

Az igazán nagy meglepetés azonban, hogy a Xiaomi szeretné a konkurenciához mérten rekordalacsonyan tartani az eszköz árát. Mint ismert, a hajlítható okostelefonok esetén a 7-800 ezer forintos árkategória teljesen elfogadott, így kifejezetten meglepő, hogy a kínai óriás 500 ezer forint környékén szeretné maximalizálni a végösszeget.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top