Lite változatban is várható a Xiaomi Mi 11

Lite változatban is várható a Xiaomi Mi 11

A napokban mutatkozott be a nagyvilág előtt a Xiaomi Mi 11 okostelefon, mely a gyártó legújabb csúcsmodelljeként már most felhívta magára a figyelmet, ami nem meglepő, hiszen a készülék prémium kategóriás hardvert kínál a vásárlók számára, azonban mindezt teljesen átlagos, nagyjából középkategóriás árcédulával.

A nagy bejelentés során egyelőre két modellről hallottunk, ezáltal az alapváltozat mellett szóba került egy erőteljesebb memóriafelépítménnyel ellátott Pro verzió, azonban már akkor felmerült sokakban, hogy vajon lesz-e belőle Lite kiadás vagy megmarad ennyinél a gyártó? Mint most kiderült: nagy valószínűséggel egy olcsóbb modell is készülődik a háttérben!

Később érkezhet, gyengébb hardvert kaphat

Egyelőre még csak iparági szivárgásokra hagyatkozhatunk a téma kapcsán, ugyanakkor a jelek szerint a tavaly év végén bemutatott és az új Snapdragon 888 lapkakészletre felépített Xiaomi Mi 11 okostelefonnal ellentétben valamikor tavasszal érkezhet meg a termékcsaládhoz a dizájn terén maximálisan passzoló, a hardver terén azonban gyengébb Lite változat.

Ezt a készüléket várhatóan ugyanúgy Qualcomm chipset hajtja majd meg, de csak a tavalyi év egyik slágerének számító Snapdragon 732G, amihez 6GB rendszermemória, valamint 128GB belső tárhely csatlakozhat, tehát gyengének ez a készülék sem nevezhető, sőt minden más tekintetben is előkelő tulajdonságokat tud felmutatni azok számára, akik nem akarnak túl sokat költeni.

Elérhető ár, 120Hz-es kijelző mellett is

A szivárgások tanúsága szerint a Xiaomi Mi 11 Lite nagy valószínűséggel egy FHD+ felbontással rendelkező LCD panellel érkezik, mely azon túl, hogy képes lesz dinamikusan kezelni a 120Hz-es képfrissítési rátát, mindemellett egy kameralyukban kínálja majd az ismeretlen paraméterekkel rendelkező szelfikamerát, méghozzá a bal felső sarokban.

A hátlapi szenzorok tekintetében egy 64 megapixeles fényképezőgépre számítunk, amihez legalább két eszköz társul majd, ezáltal egy 8 és egy 5 megapixeles szenzor, melyek közül az egyik vélhetően egy ultraszéles látószögű megoldás lesz, míg a másik egy makrókamera a manapság jellemző trendeket követve. 

Ami azonban felettébb meglepő, hogy ezért a hardverkészletért a Xiaomi egyáltalán nem kér túl sokat, a vietnami boltokban például átszámítva 350 dollár körüli összegre árazták be, ami nagyjából 100 ezer forintnak felel meg, tehát lényegesen olcsóbb lehet a készülék, mint az alapkiadás.

A Xiami Mi 11-ről

Mint korábban kiderült, a Xiaomi Mi 11 a gyártó legújabb zászlóshajója lesz, ami a Snapdragon 888 lapka mellé 8/12GB RAM-ot és 128/256GB ROM-ot kaphat majd, méghozzá egy HDR 10+ támogatással ellátott, 3200×1440 képpontos felbontásra képes, 6,81 hüvelykes AMOLED kijelző mellett, melyben egy 20 megapixeles szelfikamerát rejtettek el.

A készülék hátlapján ezen felül egy 108+13+5 megapixeles tripla kameraszenzor teljesít szolgálatot, a 4600 mAh-s akkumulátor pedig támogatja majd az 55W-os gyorstöltést, az ár tekintetében pedig várhatóan az eszköz Pro változata is alig kerülhet többe 200 ezer forintnál.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top