Mikor kell cserélni a gumikereket egy Xiaomi elektromos rolleren?

Mikor kell cserélni a gumikereket egy Xiaomi elektromos rolleren?

Mivel a Xiaomi elektromos rollerek ugyanolyan teljes értékű járművek, mint például a kerékpárok vagy a motorkerékpárok, ezért nagyon fontos odafigyelni esetükben arra, hogy minden tekintetben biztosítva legyenek a biztonságos közlekedés feltételei.
Ezek közé sorolhatjuk többek között a láthatóságot, vagyis a világítást, a fékrendszert, de természetesen a megfelelő minőségű gumikerekek meglétét egyaránt, hiszen ennek az alkatrésznek az állapota nemcsak a tapadást, hanem a fékhatást is jelentős mértékben képes befolyásolni. Ezért fontos kérdés a tulajdonosok számára: vajon mikor kell cserélni a Xiaomi elektromos rollereken a gumikereket? Az alábbiakban erre a kérdésre válaszolunk!

Ha szeretnénk csökkenteni a defekt valószínűségét

Amennyiben frissen vásárolt Xiaomi elektromos rollerünk van, előfordulhat, hogy nem tömör, hanem belső tömlővel ellátott abroncs kapott rajta helyet. Ez ugyan sokkal kényelmesebb, ha a lengéscsillapításról van szó, ugyanakkor a tartósság terén már hagyhat maga után kívánnivalót, lévén ebben a formában az abroncs sokkal nagyobb valószínűséggel kaphat defektet, mint a tömörgumi.

Xiaomi ellektromos roller tömör gumi

Emiatt lényeges lehet a defekt valószínűségének csökkentése érdekében az, hogy mielőbb cseréltessük le a gyári tömlős kereket tömörgumira. Ez nemcsak sokkal tartósabb, nehezebben kopik el, de mindemellett gyakorlatilag nem kaphatunk defektet vele, tehát a biztonság tekintetében kifejezetten előnyös tulajdonságokkal rendelkezik. Egyetlen hátulütője talán az, hogy merevebb lesz tőle a roller, így rosszabb útszakaszokon némileg, de nem számottevően romlik a jármű rugózása.

Ha nagyon elkopott

Az elektromos roller gumijának elsődleges feladata, hogy megfelelő tapadást biztosítson a jármű és az út felülete között. Ezt csak és kizárólag akkor tudja garantálni ez az alkatrész, ha nem kopott el teljesen, hanem a mintázatok még megfelelően láthatók, hiszen egy sík gumifelület már sem a kanyarban, sem a fékezéskor nem tud ugyanolyan hatást elérni, mint egy friss kerék.

Nyilván itt nem dolgoznak akkora erők, mint egy motorkerékpárnál, nem kell akkora sebességet sem elviselnie a gumiknak, kopásukra azonban mégis lényeges odafigyelni, hiszen könnyebben kicsúszhat alólunk a roller, ha már nincs megfelelő tapadás, de a kopás nyilván a defekt valószínűségét is megnövelheti, a fékhatás csökkenéséről nem is beszélve.

Ha elöregedett

Nem véletlen, hogy minden járművön lényeges időről-időre lecserélni a gumikat, mert a kérdéses anyag egyik legnagyobb ellensége az idő, illetve a folyamatosan rá terhelt környezeti hatások, melyek elöregedést idézhetnek elő. Ez az elektromos rollereknél is valós veszélyt jelenthet, ha esetleg nem használjuk napi rendszerességgel a járművet!

Mivel ezekhez az eszközökhöz értelemszerűen nem olyan fejlett technológián alapuló abroncsok készülnek, mint például az autókhoz, ezért 2-3 évente akkor is érdemes lecserélni a kerekeket, ha esetleg még nem koptak el teljesen, vagy nem látszódnak rajta külsérelmi nyomok. A saját biztonságunk a tét!

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top