Amazfit Ares – támogatja-e az NFC-t?

Amazfit Ares – támogatja-e az NFC-t?

Napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír az NFC funkció támogatása okoseszközeinkben – legyen szó okostelefonról, okosóráról vagy okoskarkötőről. Az érintés nélküli fizetés térnyerése miatt különösen, de olyan egyszerűbb esetekben is nagyban megkönnyíti életünket, mint az egyszerű bluetooth párosítás, fájlátvitel, stb. Joggal merül hát fel a kérdés az Amazfit egyik legújabb üdvöskéje, az Ares kapcsán is, hogy támogatja-e vajon ezt a viszonylag újabb keletű, nagyon hasznos technológiát, s ezáltal például a Google érintés nélküli fizetéses megoldását, a Google Pay-t? A választ lásd lentebb!

Az Amazfit Ares nem támogatja az NFC funkciót

Az Amazfit Ares, az Amazfit T-Rex-hez hasonlóan kültéri sportóraként lett pozicionálva. Mindazonáltal a két okosóra megjelenésében és funkcióiban egyaránt komoly különbségek vannak, s ezek egyike sajnos éppen az NFC.

Az Amazfit T-Rex global verzió nem rendelkezik NFC-vel, ezt a funkciót kizárólag csak a kínai változatba építették bele.
Az Amazfit Ares esetében viszont sem a global, sem a kínai belpiacra kerülő verzióba nem került NFC antenna. 

Így elmondhatjuk, hogy sajnos ezzel az okosórának egyik piacon lévő változatával sem tudjuk használni sem a Google Pay-t, sem egyéb, NFC-t igénylő funkciót vagy applikációt. A kültéri sportok szerelmesei számára azonban igen vonzó lehet a több mint 70 sportmód, amelyet az Amazfit Ares felismerni képes, tehát akinek az NFC egyébként nem létfontosságú egy sportóránál, az továbbra is kifejezetten jól jár az Ares-szel.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top