Június végén jelenik meg globálisan a MIUI 12, lássuk a fontosabb újdonságokat

Június végén jelenik meg globálisan a MIUI 12, lássuk a fontosabb újdonságokat

A Xiaomi bejelentette, hogy globális viszonylatban június végén indítják el a sajátmárkás okostelefonok közkedvelt kezelőfelületéhez kapcsolódó legújabb frissítést, amivel egyre több készülék már MIUI 12 felületet használhat majd.

A MIUI 12 első körben csak egy maroknyi telefonra jelenhet meg, ezáltal a Xiaomi Mi 9 (Xiaomi Mi 9, Xiaomi Mi 9T, Xiaomi Mi 9T Pro) és a Xiaomi Redmi K20 (az alap és a Pro változat) termékcsalád tulajdonosai telepíthetik ebben az időpontban, de a későbbiekben további két hullámban számíthat a többi modelltulajdonos a frissítés érkezésére. Hogy milyen újdonságok várhatók tőle?

Újragondolt megjelenés

Mivel a MIUI alapvetően egy kezelőfelület, ezért az egyik legfontosabb feladata a kezelhetőség mellett az, hogy látványos megjelenést adjon szoftveresen a Xiaomi okostelefonjainak. Ezen a téren a 12. generációs interfész komoly előrelépést hoz majd, ezáltal élesebb feliratozás, menüpontok, látványosabb lekerekítések, dinamikus ikonok, valamint külön fizikai motorra írt animációk is várhatók, melyek attól függnek, hogy milyen hosszan érintjük meg a képernyőt, de alapjaiban bővülnek a szoftveren belül az animációk, így például az akkumulátorhoz, a naptárhoz, a fájlkezelőhöz, de a jegyezetekhez egyaránt készítettek ilyesmit a fejlesztők.

Ezen felül a MIUI 12-vel lehetőségünk nyílik majd valós időben alkalmazni olyan beállításokat, mint a háttér vagy az árnyékok módosítása. Ezen felül szintén a megjelenés újragondolásához kapcsolódik, hogy a korábban bezárt ablakokat az új kezelőfelületen sokkal egyszerűbben elő tudjuk hívni, de érkezik sokak nagy kedvence az új Sötét üzemmód is, ami a korábbi alternatíva továbbgondolt változataként már képes lesz napszakhoz igazítani bizonyos megoldásokat.

Bővülnek a gesztusok

Alaposan kibővülnek a MIUI 12 telepítését követően a különféle gesztusok, vagyis az ujjmozdulatok segítségével elérhető opciók. Ezek közül az egyik leglényegesebb újdonság az információs sávhoz kapcsolódik majd, lévén a frissítést követően lehetőséget kapunk majd arra, hogy az éppen futó alkalmazás vagy az internetes böngésző teljes eltakarása nélkül, egy mindössze félig lehulló felületen tekinthessük át a különféle értesítéseket.

Növekszik a biztonság

A Xiaomi generációról-generációra egyre nagyobb figyelmet fordít a felhasználók biztonságára, így nem meglepő, hogy a MIUI 12 esetében is rengeteg frissítés érkezett, ami ezt a célt szolgálja. Változnak például a bejelentkezési folyamatok, a telepítést követően így a bejelentkezési adatok csak ideiglenesen, és akkor is csak virtuális keretek között tárolódnak majd, ami lényegesen magasabb protekciót nyújt a készüléken tárolt adatainknak.

Ezen felül az új kezelőfelület sokkal alaposabban ügyel majd a készüléken futó folyamatokra is, mint eddig bármikor. Nemcsak állandóan monitorozza a futó alkalmazásokat, hanem figyelmeztetést is küld, ha éppen illetéktelen szoftver próbálja meg használni például a kamerát vagy a mikrofont. Ennek az újdonságnak a legnagyobb előnye, hogy segítségével akár valós időben, tehát egy applikáció használata közben is kiadhatjuk a korlátozást, ha a rendszer illetéktelen folyamatot érzékel.

Bejegyzés megosztás

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Legutolsó bejegyzések

Scroll to Top